Уеб Скрипториум 2019 (Двудневен курс по писане на текстове в Мрежата)

Уеб Скрипториум е курс посветен на писането на текстове в Мрежата, както и на връзката между думите, данните и действията в Уеб пространството.

Основните направления в Уеб Скрипториум 2019 са три: текстовете, диалозите и връзките. Текстовете Как се пише добър текст за Мрежата? Какви думи и линкове са вплетени в тъканта му и защо е важно да познаваме спецификата на общуването онлайн, за да пишем добре в кибер пространството? Диалозите Защо създаването на текстове, част от контент маркетинг стратегията на един бизнес, не е нещо по-различно от диалога - и по форма и по начин на случване? Как се строят комуникативни мостове, по които посланията ни да преминават безпрепятствено? Връзките Не е ли всяко писане изграждане на връзки? Не просто свързване чрез линкове и семантични тагове, но и преплитане на нишки от непрестанното общуване и размяна на думи, идеи и смисъл? Курсът е за всеки, който създава, споделя или работи с текстове в Мрежата. При нас ще ви е интересно и полезно ако: * искате да научите повече за механиката и магията на текстовете в Мрежата; * искате сами да си напишете текстовете, но има нужда от подкрепа и съвети; * имате текстове, но ви се струва, че могат да станат по-добри, за да паснат на изискванията на Уеб пространството. Научете повече на: http://webscriptorium.com/

Лектори

Любомир Любомиров
Любомир Любомиров

Любомир Любомиров е собственик и СЕО на Copywrite Studio – компания, която вече близо 10 години се занимава изключително със създаване на висококачествено съдържание. В портфолиото влизат над 320 успешно реализирани проекта в сферата на Копирайтинга и Контент Маркетинга за клиенти като Мебели Виденов, Мебели Мондо, Еконт, Адрес, Ремакс, Евроинс, Събуей... Любомир е лектор в Телерик, СофтУни, Адванс Академи, СЕО Конференции и още близо 25 конференции и семинари по Дигитален Маркетинг.

Петър Николов
Петър Николов

Петър е разработчик с над 20 години опит. Преди 11 години основава своя собствена компания. От 9 години в Mobilio се занимават само със мобилни разработки и десктоп приложения предимно за Apple платформите. Привърженик е на на Mobile First идеологията и вярва, че тепърва ще се удивяваме на нови постижения на мобилния фронт."

Теодора Петкова
Теодора Петкова

Теодора Петкова е автор на съдържание за Мрежата. Занимава се с писане на текстове от 2010 г., а през 2018 издава първата си книга The Brave New Text. Интересите й са в областта на Семантичната Мрежа, интертекстуалността и съдържанието в Мрежата. Пише основно на английски в блога си: http://www.teodorapetkova.com/ и в уебсайта на книгата си: http://www.thebravenewtext.com/

Коментари

Популярни обучения