BEIED Bulgaria
Семинар Краудсорсинг в действие
150.00 лв. с ДДС
до 09-02-2018

Семинар Краудсорсинг в действие


23-02-2018 до 23-02-2018 10.30-17.00
Изтегли програма


Лектори: Обучител: Проф. Десислава Бошнакова

Семинар  Краудсорсинг

 

 

Когато потребителите работят за вас  

или как да вдъхновим онлайн тълпата и да работим заедно 

 

Светът на бизнеса от години прилага аутсорсинг.  Днес вече има и краудсорсинг – от crowd – тълпа, много хорa, и sourcing, което показва, че става въпрос за доставяне на идеи, стоки и услуги.

Следвайки логиката, можем да опишем краудсорсинга като аутсорсинг на дейност на онлайн тълпата. 

 

9 oт 10-те топ марки в света залагат на краудсорсинга в своите кампании.  Време е и вие да се присъедините и да работите заедно с клиентите си, а не за тях.

В основата на процеса е решаване на проблеми, разделяйки ги на малки задачи, които да бъдат решавани от голямо количество креативни хора по- бързо и по- евтино.

Краудсорсингът предлага подобрени бизнес възможности, по-ниски разходи, по- голяма база от творческа сила, по- кратко време за разработването на маркетинга  на продукта.

Организации от всякакъв вид експериментират с различни краудсорсинг инициативи – от писане на конституция до описване на снимки. 

 

Краудсорсингът комбинира усилията на множество хора, като всеки има своя собствен принос в крайния резултат. Компанията-възложител обикновено обявява някаква награда, която е обвързана с резултата от проекта. Понякога това е парично заплащане, а в други случаи групата от хора може да работи поради морални подбуди (лично удовлетворение, чест, слава).

 

В това обучение ние ще представим краудсорсингът като инструмент и неговото практическо приложение в маркетинга, рекламата, ПР, специалните събития.


Идеите, с които ще се заредите, могат да се приложат във всички сфери на дейност. 

 

 

В рамките на обучението ще разгледаме:

 

 • Произхода на краудсорсинга
 • Кои са гените на краудсорсинга
 • Кои са елементите за успеха на краудсорсинг инициативи
 • Примери от световната и българската практика

 

Обучението ще се опита да ви даде отговор на въпроса: Какво може да направи тълпата за вас?.

Но след обучение би трябвало да се запитате: Какво мога аз да направя за тълпата? Тогава ще сте в правилната посока и готови да работите заедно с тълпата, за да правите по-добри, по-ефективни, по-вдъхновяващи и по-въздействащи проекти. С правилната тълпа зад нас всичко ще стане много по-лесно и смислено. Най-малкото си струва да опитаме.

 

Обучител: Проф. Десислава Бошнакова

 

Десислава Бошнакова учи за специалните събития от един от водещите световни авторитети професор Джо Голдблат.  Tя е съавтор с проф. Голдблат и Шон Лий на първата засега книга за влиянието на новите технологии върху специалните събития, която излезе на американския пазар тази есен – “The 21st Century Meeting and Event Technologies”.  Автор е и на книгите „PRоговорки“, „Политическите комуникации в мрежата 2.0” , „13 истории за W + 2 бонус“ и “Колективната мъдрост: Краудсорсинг”.

 

Десислава Бошнакова е сред първите, получили специализирано ПР образование. Била е член на International Special Event Society. Преподавател по ПР в НБУ, автор на редица специализирани статии по ПР. Собственик и управител на бутиковата PR агенция ROI Communication, блогър, ревностен почитател на TED, лектор в българските издания на формата р куратор на TEDxNBU от 2011 година и организатор на TEDxSofia. 

 

Била е гост лектор в чуждестранни университети в САЩ, Финландия и Гърция. Като лектор е презентирала на редица професионални конференции у нас в чужбина.

Такси и регистрация:

 • Регистрационна форма: https://goo.gl/forms/iDsHpufY9DXDU8xW2
 • Редовна такса: 150 лв.  
 • Такса ранно записване: до 9и февруари  – 130 лв.
 • Алумни такса: 120 лв. - 20 % отстъпка за ВЕIED Алумни
 • В таксата е включена книгата " Колективната мъдрост: Краудсорсинг ” автор - Десислава Бошнакова

Внимание:

 • Местата са ограничени
 • След регистрацията ще получите потвърждение и проформа фактура
 • След превод на таксата ще получите фактура
 • Гарантират се само регистрации в срок. Местата са ограничени.
 • Неявявания не се възстановяват. Регистрацията може да се прехвърли на друг служител
 • За повече информация и въпроси: 0887929703, office@beied.com
Адрес: София suit hotel sofia
comments powered by Disqus