Supply Chain Ltd
Тренировъчна школа Логистика - Правилно съхранение и транспортиране на стоките
396.00 лв. с ДДС
до 16-03-2018

Тренировъчна школа Логистика - Правилно съхранение и транспортиране на стоките


23-03-2018 до 23-03-2018 10.00 - 17.00

+359886277735
Моля, споменете Seminari365.com!

Лектори: Павлина Цветанова

Модул II от Тренировъчна школа Логистика

 

Теми:

Термини и приложението им в логистиката. Приходи, разходи и ресурси. Класификация,  идентификация и кодиране на стоките. Ограничаване погиването на стоки по време на транспорт. Стокознание. Спестявания в резултат на добро укрепване на стоките по време на транспорт. Комуникация на оперативно ниво във фирмата. Подсигуряване адекватост и бързина при поставяне и отчитане на задачи. Административна етика. Бизнес комуникации.

 

Подробна програма:

  1. Факторинг, Акредитив, FOREX, Инфлация и дефлация. Фази на икономическия цикъл. Форсмажор.
  2. Структура на цената - компоненти, скрити разходи, марж, рентабилност. Ценообразуване в транспорта - от спедитори, от превозвачи, при собствен транспорт. Разходи и приходи на фирмата – постоянни, променливи, общи, средни, пределни. Печалба – същност и видове. Пазар на ресурси. Доходи от услуги.
  3. Видове комуникация в организацията. Основни цели и принципи на бизнес комуникациите. Критерии за добра комуникация. Бариери.
  4. Спазване на йерархията. Създаване и следване на процедури. Докладване за постижения и нередности. Поведение по време на вътрешен одит.
  5. Класификация на стоките. Земеделски и индустриални стоки. Акцизни стоки. Значение на номерация и баркод. Бар кодове или щрих кодове. Намаляване на времето за обработка на товари.
  6. Международни стандарти за код на стоките. Разчитане и разшифроване на кодове. Специфични обозначения. Кодиране на търговските единици. Видове европейски щрих кодове / баркодове. UPC/EAN, GS1/EAN. Логистичен баркод. ISBN код и ISSN код.
  7. Групи стоки. Опаковка. Сортиране, транспортиране и съхранение на различните типове стоки. Чупливи стоки и луксозни стоки. Ограничения при транспортирането.
  8. Как се транспортират различните стоки. Отговорност на шофьора. Законови санкции. Обезопасяване на товарите. Процедури за опазване на търговския вид на стоките.

В края на обучението всеки курсист ще има домашна работа, която трябва да предаде по имейл в рамките на една седмица. На база домашната работа следват индивидуални препоръки.

Пълните учебни програми, компетенции, теми, цени и график на обученията от всички тренировъчни школи можете да видите тук: http://supplychain.bg/obuchenija-2/

Ако имате някакви въпроси по темите или организацията, моля пишете ни на имейл office@supplychain.bg или ни се обадете на телефон 0886277735.

Срокът за записване е до 5 работни дни преди датата на обучението.

Цената e 330 лв без ДДС и включва обучението и кафе паузи.

Издаваме удостоверение за завършен курс.

Адрес: София
comments powered by Disqus